Groundbreaking officieel startsein voor De Tien van Houten

Groundbreaking officieel startsein voor De Tien van Houten

Op donderdag 22 december jl. was het startsein voor de bouw van De Tien van Houten met een zogeheten Groundbreaking. In het bijzijn van kopers, omwonenden en andere betrokken partijen verrichte wethouder Herman Geerdes de officiële handeling op de nieuwbouwlocatie aan de Heidetuin in Houten. Op een grote graafmachine had de wethouder de eer om tezamen met Tonnie Reuvers (Reuvers Bouw en Ontwikkeling) en Michiel Polman (Samen Thuis Vastgoedontwikkeling) de eerste grond af te graven op de plek waar volgend jaar de tien first class villa’s van het plan zullen verrijzen.

Reuvers Bouw en Ontwikkeling uit Oss en Samen Thuis Vastgoedontwikkeling uit Utrecht kochten begin 2016 de grond aan voor dit exclusieve nieuwbouwplan. Na het succesvolle verloop van de verkoop van de All-Electric en Energieneutrale villa’s – alle woningen zijn verkocht voor de start van de bouw – is nu het moment van de realisatie aangebroken. Na de twee inloopavonden in mei en oktober van dit jaar is het bouwveiligheidsplan vastgesteld, in nauw overleg met omwonenden, de gemeente en andere betrokkenen. Op basis van dit plan worden de bouwwerkzaamheden uitgevoerd. Naar verwachting worden de villa’s kort na de bouwvak van 2017 opgeleverd.

De villa’s van De Tien van Houten zijn ontwikkeld volgens de duurzaamheidsvisie van Reuvers Bouw en Ontwikkeling en Samen Thuis Vastgoedontwikkeling. Hierin staat de ambitie om energieneutraal te bouwen centraal. De villa’s worden dan ook All-Electric (dat betekent dat ze niet zijn aangesloten op het gasnetwerk) en Energieneutraal (bijna nul-op-de-meter).

De Gemeente Houten deelt deze ambitie. Eerder dit jaar legde de gemeente haar duurzame ambities vast in het Programma Duurzaam Houten 2016-2018. In 2040 wil de gemeente energie- en klimaatneutraal zijn. De Tien van Houten is het eerste nieuwbouwplan dat (bijna) nul-op-de-meter (oftewel ‘NOM’) wordt gebouwd. Een mooi voorbeeld dat laat zien dat het nu al kan! En daarmee zetten Reuvers Bouw en Ontwikkeling en Samen Thuis Vastgoedontwikkeling een nieuwe standaard.