Oplevering meest duurzame woningen Houten

Oplevering meest duurzame woningen Houten

Vorige week zijn de woningen van het project De Tien van Houten opgeleverd. De tien energieneutrale villa’s worden met een EPC-waarde van -0,3 tot de meest duurzame woningen van Houten gerekend. Iets om trots op te zijn, vindt ook de gemeente Houten.

De exclusieve, duurzame villa’s van De Tien van Houten, gelegen aan de rand van de wijk De Tuinen, passen perfect in de royaal opgezette wijk met veel aandacht voor water en groen. De woningen onderscheiden zich echter met de energiebesparende en duurzame maatregelen die in het ontwerp zijn meegenomen. Zo zijn de villa’s standaard uitgerust met zonnepanelen, een zonneboiler en energiezuinige installaties en apparatuur. Dit heeft geresulteerd in een EPC-waarde van maar liefst -0,3 en maakt dat de villa’s energieneutraal zijn. Daarnaast hebben de villa’s geen gasaansluiting, waardoor ze ook nog eens All-Electric zijn.

Dit energieneutrale ontwerp van de woningen en de daarbij toegepaste maatregelen leveren een enorme bijdrage aan een beter milieu én zorgen, afhankelijk van het verbruik, voor een minimale energierekening voor de bewoners.

Bovendien is de afwerking van elk van de unieke woningen niet alleen duurzaam wat energieverbruik betreft, maar hebben de woningen ook een zeer hoogwaardig afwerkniveau, waarbij volop mogelijkheden voor maatwerk is geboden. De opvallende architectuur met bijzonder rijke detaillering maakt dat het een echte blikvanger is.

SamenThuis Vastgoedontwikkeling wenst de bewoners een fijn thuis in deze duurzame woningen!

Nieuwsgierig naar de beleving van kopers?
Bekijk hier de video.